Noordwal HHB Nieuwsbrief nr 2 header def
Aan de Noordwal, tussen de Bibliotheekbrug en de Hemsterhuisbrug, wordt de kademuur vervangen.

Ook wordt de Hemsterhuisbrug weer draaibaar gemaakt.

Lees het hele bulletin hier als PDF.

 

Melden helpt


Horenzienmelden poster 1Elk jaar opnieuw zijn inwoners van Den Haag slachtoffer of getuige van discriminatie. Ze zien en horen het. Veel mensen weten niet wat ze er tegen kunnen doen. Maar inwoners kunnen iets doen tegen discriminatie: meld het! Daarom starten wij voor de Internationale dag tegen Racisme en Discriminatie een campagne die mensen oproept om discriminatie te melden. Als zij slachtoffer zijn, of discriminatie horen of zien.

Belangrijk om discriminatie te melden
Den Haag Meldt is de antidiscriminatievoorziening voor Den Haag. Het melden van discriminatie is enorm belangrijk. Alleen als discriminatie wordt gemeld, kunnen wij iets doen. We onderzoeken de melding en bekijken of u aangifte kunt doen bij de politie. Het afgelopen jaar hebben we gezien dat meer mensen discriminatie zijn gaan melden en dat mensen ons beter kunnen vinden. Deze lijn willen wij doorzetten. Door alle meldingen die gedaan worden, krijgen we een beter beeld van het discriminatieprobleem in de stad en kunnen we er iets tegen doen. Ook als u twijfelt of het wel om discriminatie gaat, meld het ons dan. Wij kunnen beoordelen of er sprake is van discriminatie en of mensen vervolgstappen kunnen nemen.

Meld discriminatie bij Den Haag Meldt
Met deze campagne willen wij inwoners van de stad duidelijk maken wat zij onder meer kunnen doen tegen discriminatie. Melden kan via www.denhaagmeldt.nl, telefonisch, per e-mail, per post, via app of door langs te komen aan de Sint Jacobstraat 125.

Wij brengen de campagne graag onder uw aandacht, want discriminatie melden helpt echt! Volg ons op Facebook Den Haag Meldt en Instagram Den Haag Meldt. Deel dit bericht zoveel mogelijk met uw relaties, op uw social media kanalen en website.

Sustainable Development Goals worden steeds belangrijker en krijgen op veel plekken een centrale rol. Tijdens deze bijeenkomst op 18 januari kom je te weten wat SDGs precies zijn, waarom ze zo belangrijk zijn en wat je met deze duurzame ontwikkelingsdoelen kunt doen als bewoner, gemeente of bedrijf. In workshops, lezingen en andere activiteiten, krijg je bovendien ideeën hoe je duurzame ontwikkelingsdoelen kunt verbinden aan jouw bewonersinitiatief, onderneming of (lokale) overheid. Lees de hele uitnodiging of meld je aan en klik op uitnodiging LSA

De Stadskrant is met een extra editie uitgekomen, een Corona-editie. Je kunt deze op de site van Den Haagt lezen/downloaden

 

 

De afgelopen maand konden maatschappelijke initiatieven met al hun vragen terecht bij de eerste Pop-up Helpdesk in stadsdeel Escamp. De adviseurs van PEP Den Haag gingen zo de wijk in om gratis persoonlijk advies te geven. Zowel maatschappelijke organisaties als mensen met een goed idee voor de buurt kwamen langs bij de Pop-up Helpdesk. De pilot blijkt hiermee succesvol en PEP geeft de Pop-up Helpdesk in 2020 een vervolg.
Advies: persoonlijk én dichtbij
Hoe zet ik een stichting op? Hoe vind ik vrijwilligers of bestuursleden? Hoe schrijf ik een projectplan? Hoe vraag ik subsidie aan voor mijn initiatief? Deze en andere vragen leven vaak bij maatschappelijke organisaties.

De adviseurs van PEP adviseren (vrijwilligers)organisaties bij het opstarten en het vitaal worden (én blijven) van hun organisatie. Met de Pop-up Helpdesk gebeurt dat persoonlijk én dichtbij.

Andere stadsdelen en vaste PEP Helpdesk in het centrum
In 2020 komt PEP met de Pop-up Helpdesk naar de overige stadsdelen toe, te beginnen in Loosduinen. Bij de vaste PEP Helpdesk in het centrum van Den Haag blijven Haagse inwoners natuurlijk ook altijd welkom voor gratis advies over het reilen en zeilen van hun maatschappelijke organisatie of initiatief.
Meer informatie en openingstijden: www.pephelpdesk.nl.

Subcategorieën