kaartje verkeer vincentIn het noordelijk deel van het centrum van Den Haag worden drie routes relatief zwaar belast door doorgaand autoverkeer. Dit doorgaande autoverkeer staat op gespannen voet met de bereikbaarheid, oversteekbaarheid en leefbaarheid in de omgeving. Ook de luchtkwaliteit is ter plaatse relatief slecht.

Specifiek gaat het om de volgende routes:


1. Dr. Kuyperstraat - Mauritskade - Scheveningseveer – Hogewal

2. Javastraat - Laan van Meerdervoort

3. Laan Copes van Cattenburch - Burgemeester Patijnlaan

 

Het hele artikel hebben we voor je klaar gezet als PDF-bestand. Download het hier

 DSC00139

De inschrijving voor het huren van een buurttuin in 2019 gaat binnenkort weer van start. Je leest er alles over op https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/natuur-en-milieu/natuur-en-milieueducatie/inschrijven-buurttuinen-2019.htm  Lees vooraf ook het tuinreglement. Dat voorkomt teleurstelling.

Vrijwilligers gezocht voor Geef het door

Ze zitten samen op de bank en lezen een boekje over kikker. Eerst leest de vrijwilligster het voor, daarna de moeder. Wat betekent ‘spiegelbeeld’? Samen bespreken ze moeilijke woorden en bekijken ze het boekje. Daarna komen er een vouwinstructie van een kikker en vouwplaatjes op tafel. Aan de hand van de instructie vouwen ze allebei een kikker en dan is het tijd om naar school te lopen. Onderweg bespreken ze de dingen die ze tegenkomen. Als ze weer thuis zijn leest de vrijwilligster het boek kikker weer voor, maar nu aan de dochter. ‘Wat betekent spiegelbeeld? ‘ Het meisje weet het niet. “Vraag het maar aan mama”, zegt de vrijwilligster. Het meisje zegt dat mama dat toch niet weet.De vrijwilligster dringt erop aan om het aan mama te vragen. Als mama het dan goed kan uitleggen, straalt de moeder en straalt de dochter. Die week vouwen moeder en dochter samen een kikker.

Zo kan een bijeenkomst van Geef het door verlopen. Ouders die handvatten willen krijgen hoe ze met hun kinderen kunnen praten over school of hoe ze met school kunnen praten over hun kind, kunnen via themaboekjes, die dagelijkse onderwerpen aansnijden, aan de slag. De combinatie van onderwerpen met ouders bespreken en kinderen voorlezen via de Voorleesexpress, noemen we Geef het door.

Het is werken aan taalstimulering bij kinderen en hun ouders.We geven het plezier in lezen en taal door.Zo werken we aan twee kanten aan het vergroten van het plezier in taal.

We zoeken vrijwilligers die twee à drie uur per week beschikbaar zijn voor deze leuke klus! Je krijgt een training om goed beslagen ten ijs te kunnen komen. Ben jij een taaltijger en vind je het leuk om met mensen te werken, dan zijn we op zoek naar jou!

Meer weten: neem contact op:

Iris de Ruiter

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

gsm: 06 28222794

 

 

kerststalOok dit jaar zal broeder Frans zijn wereldberoemde kerstgroepen (kerststalletjes) tentoonstellen in het Stadsklooster aan het Westeinde. Dit doet hij al bijna 20 jaar zo’n twee weken lang rond de kerstdagen. Vorig jaar was Frans helaas gedwongen om alleen groepen te begeleiden en geen individuele belangstellenden. Dit had alles te maken met het gebrek aan vrijwilligers. Frans: “We zijn nog maar met weinig mensen hier in huis. Ik heb behoefte aan ongeveer acht vrijwilligers per middag tussen 13.00 uur en 16.00 uur.
Het gaat om toezicht houden, begeleiden van de bezoekers, en de kinderen helpen met het maken van puzzels en kerststallen.” Het zal gaan om 26, 27 en 28 december en om 2, 3, 4 januari 2019.
Frans vult aan dat hij ook vrijwilligers nodig heeft die de kerstgroepen kunnen opbouwen en te verplaatsen van het klooster naar de kapel en vice versa. Ook komt er een kerstconcert, waar hij een of twee vrijwilligers voor nodig heeft.
Ooit begon Frans met 20 kerstgroepen, nu zijn het er “1001”, aldus Frans.
Er is ook een interessante facebookpagina die hij heeft aangemaakt. https://www.facebook.com/stadsklooster.kerststallen
Belangstellend om Frans te helpen?
Stuur dan een e-mailbericht naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..