kerststalOok dit jaar zal broeder Frans zijn wereldberoemde kerstgroepen (kerststalletjes) tentoonstellen in het Stadsklooster aan het Westeinde. Dit doet hij al bijna 20 jaar zo’n twee weken lang rond de kerstdagen. Vorig jaar was Frans helaas gedwongen om alleen groepen te begeleiden en geen individuele belangstellenden. Dit had alles te maken met het gebrek aan vrijwilligers. Frans: “We zijn nog maar met weinig mensen hier in huis. Ik heb behoefte aan ongeveer acht vrijwilligers per middag tussen 13.00 uur en 16.00 uur.
Het gaat om toezicht houden, begeleiden van de bezoekers, en de kinderen helpen met het maken van puzzels en kerststallen.” Het zal gaan om 26, 27 en 28 december en om 2, 3, 4 januari 2019.
Frans vult aan dat hij ook vrijwilligers nodig heeft die de kerstgroepen kunnen opbouwen en te verplaatsen van het klooster naar de kapel en vice versa. Ook komt er een kerstconcert, waar hij een of twee vrijwilligers voor nodig heeft.
Ooit begon Frans met 20 kerstgroepen, nu zijn het er “1001”, aldus Frans.
Er is ook een interessante facebookpagina die hij heeft aangemaakt. https://www.facebook.com/stadsklooster.kerststallen
Belangstellend om Frans te helpen?
Stuur dan een e-mailbericht naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..