HVB logo kleurIn de loop van de jaren hebben we om onze huizen te isoleren alle gaten en openingen dichtgestopt. Daarmee verdween veel nestgelegenheid voor onze vogels. Er is daardoor in de vogelwereld sprake van ernstige woningnood. Nestkasten is het antwoord.


Nieuwe nestkasten
De Haagse Vogelbescherming heeft een serie nieuwe nestkasten ontwikkeld. Ze zijn gemaakt van FSC grenen hout van 18 mm dik i.v.m. de isolatie. Het dakje is van duurzaam UV-gestabiliseerd gerecycled plastic. Ook de ophanging is aangepast. Die is nu van aluminium en twee afstandhouders zorgen ervoor dat de nestkast tegen elke boom of tegen een andere onregelmatige achtergrond zo opgehangen kan worden dat de kast niet scheef hangt. Alle modellen kunnen in het najaar gemakkelijk worden schoongemaakt door hun opendraaibare front of bodem. U kunt de holenbroeders in uw tuin, op uw balkon en/of in uw buurt helpen aan de kwalitatief beste woonruimte die er voor hen bestaat!

Veertien types...
De volgende nestkasten zijn leverbaar: Bonte- en Grauwe Vliegenvangers, Boomkruipers, Koolmezen, Roodstaarten, Pimpelmezen, Spreeuwen, Kleine en Grote Bonte Spechten, Torenvalken, Bosuilen en Kerkuilen. Voor mussen is er keuze uit een flat van drie hoog, een rijtjeswoning voor drie gezinnen of een rijtjeswoning voor vijf gezinnen. De Haagse Vogelbescherming kan de nestkasten kant-en-klaar maar ook als (niet gebeitst) bouwpakket, leveren. Standaard zijn de nestkasten donkergroen gebeitst.

Belangstelling
Heeft u belangstelling? Stuur dan een mailtje naar haagsevogels en u krijgt informatie toegezonden via de email. Meer informatie haagsevogels.nl