Noteer: donderdag 9 mei v.a. 18.30

Gezond en Gezellig Samen Wandelen in de Wijk!

Zebra Welzijn doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2019. We nodigen mensen met diabetes en andere geĆÆnteresseerden uit om vanaf donderdag 16 mei wekelijks (20 weken) met ons te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid.

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes zijn welkom. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau. In september wandelen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival in Den Haag. We denken dat iedereen dan zeker 5 km zal kunnen lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

 

Op donderdag 9 mei organiseert Zebra Welzijn een informatieavond over de Diabetes Challenge in Buurthuis de Kronkel, Westeinde 425. Iedereen die interesse heeft is welkom.

Programma

  • 18:30 Inloop

  • 19:00 Welkom

  • 19:05 Belang van Bewegen (Pim Boekestijn, student Sport- en Bewegen)

  • 19:15 Belang van Gezonde Voeding (Lyanne Maduro, student Voeding en diĆ«tetiek)

  • 19:30 De Haagse Diabetes Challenge

  • 19:45 Ervaringsdeskundige

  • 20:00 Afsluiting + drankje

  • 20:30 Einde avond

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC helpt hen daarbij. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging om zo hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Meer weten of meedoen? Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/kortenbos

Indien u meer informatie wenst over de DiabetesChallenge Kortenbos of aanwezig wil zijn op de informatiebijeenkomst dan kunt u contact opnemen met Irmgard den Ouden (opbouwwerker in Kortenbos) Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 39 43 78 66.