BertvanAlphenfoto2

Ga op 9 april om 19:00 in gesprek met stadsdeelwethouder Bert van Alphen en maak samen met hem een interessante wijkwandeling! Verzamelen bij Buurthuis De Kronkel, Westeinde 425, voor eerst een  wijkwandeling met aansluitend het vervolg van het spreekuur in De Kronkel. Aanmelden is niet verplicht, maar wel gewenst. Dit kan door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 De hele brochure lees je hier

 

kortenbos fotobericht1maart

Op 30 maart vieren we al het harde werk van bewonersinitiatieven. Een festival vol inspiratie, bijzondere ontmoetingen en praktische workshops. Een dag waar je samen met andere actieve bewoners nieuwe ideeën opdoet waarna je weer vol energie aan de slag kunt in jouw buurt. Lees het hele bericht hier en meld je aan!

Van dit boek is nog geen korte beschrijving beschikbaar.

 

Dit boek is tijdens de aanwezigheid van Jeanine Fall in de Wijkwinkel verkrijgbaar

Kortenbos imgardfoto

Beste bewoner van Kortenbos,

Sinds 1 januari jl. ben ik nieuw in de wijk. Ik volg mijn collega Nuri Akyol als opbouwwerker bij Zebra Welzijn op. Ik maak graag kennis met alle partijen in de wijk: bewoners, ondernemers, scholen en wijkpartners. Zo heb ik een bezoekje gebracht aan het Stadsklooster waar broeder Frans een van de wijkpartners is. Hij zet zich namens het Stadsklooster al geruime tijd in voor de wijk. Ook hij is dit jaar weer nauw betrokken bij het Kortenbos Gaat Los festival. Wil jij je net als broeder Frans meedenken, meepraten en meedoen met het Kortenbos Gaat Los festival, neem dan contact met mij op.

Verder vind ik het belangrijk te horen hoe jij, als bewoner, ondernemer, jouw wijk ervaart: wat gaat goed en wat kan beter, of anders. Verder ben ik altijd opzoek naar nieuwe ideeën die de straat, buurt of de hele wijk ten goede komen. Heb je een inspirerend of gezellig idee? En heb je hulp nodig om je idee te realiseren? Laat het mij weten, dan kijken we samen hoe ik je daar het beste bij kan helpen. Jouw bijdrage voor de wijk is waardevol.

Tot ziens in Kortenbos!

Irmgard den Ouden, opbouwwerker Zebra Welzijn

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. |   Mobiel: 06 39 43 78 66

In februari 2011 was het 150 jaar geleden dat de Broeders van Maastricht naar Den Haag kwamen om onderwijs te geven op de scholen van de Vincentiusvereniging, onder meer in een armenschool die onder de naam Carolusschool nog steeds bestaat op Westeinde 103-107. Vanaf 1861 hebben meer dan 700 broeders vanuit het Stadsklooster veel gedaan voor de ontwikkeling van het onderwijs en de religieuze, sociale en culturele opvoeding van de jongens die in de scholen van de Vincentiusvereniging hun opleiding kregen.
 
Dit jubileum mocht natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Tijdens de 'Wereldreis door eigen stad' op 20 maart 2011 werd in het Stadsklooster een tentoonstelling geopend over de geschiedenis van 150 jaar Broeders van Maastricht en de Vincentiusscholen in Den Haag, in samenwerking met het Nationaal Onderwijsmuseum in Rotterdam.
 
Maar er is meer dan alleen de Broeders van Maastricht dat Kortenbos met het katholicisme verbindt. Al sinds de vijftiende eeuw speelt het een belangrijke rol in deze wijk. Hoewel lang niet alles bewaard is gebleven, is er toch nog veel dat hier aan herinnert, niet alleen in veel details op en aan gebouwen in de wijk, maar ook in straatnamen, zoals bijvoorbeeld het Agnietenpad en de Pastoorswarande.
 
Al deze zaken tezamen hebben Marry Remery er toe gebracht om samen met Gerard Langerak en de Wijkorganisatie Kortenbos een wandeling samen te stellen langs diverse historische gebouwen en plaatsen in en om het Westeinde, die zijn ontstaan op initiatief van katholieke organisaties of er mee te maken hebben gehad.
 
De verhalen die tijdens de wandeling werden verteld zijn opgetekend in dit rijk geïllustreerde en informatieve boekje. Hiermee is alweer een interessant deel van de geschiedenis van deze wijk vastgelegd. U kunt deze geschiedenis al lezend tot u nemen, maar het is ook de moeite waard om de tocht langs de in het boekje genoemde plaatsen te ondernemen. Het bevat ongetwijfeld nieuwe informatie, waardoor u, al lopend door de wijk, weer anders naar sommige dingen kijkt.
 
Dit boek is tijdens de aanwezigheid van Jeanine Fall in de Wijkwinkel verkrijgbaar