In de laatste nieuwsbrief van het LSA stond interessante informatie en nieuwe leuke bijeenkomsten. Hier kort een overzicht:

- Nieuwe bijeenkomst op vrijdag 21 juni over contact leggen in jouw wijk en zorgen voor een sterk sociaal netwerk.

- LSA geeft advies aan bewoners over allerlei zaken.Veel bewoners hebben goede ideeën maar worstelen met ingewikkelde vragen over bijvoorbeeld fiscale kwesties of vrijwilligersbeleid

- Trainingstraject om je wegwijs te maken in ruimtelijke ordening. Hoe bemachtig je als bewonersinitiatief een gelijkwaardige positie in het ruimtelijke ordeningsproces?

- Netwerken in Nijmegen, Tolbert, Alkmaar of Helmond. 

Misschien interresant voor jou? Lees de nieuwsbrief hier!

BertvanAlphenfoto2

Ga op 9 april om 19:00 in gesprek met stadsdeelwethouder Bert van Alphen en maak samen met hem een interessante wijkwandeling! Verzamelen bij Buurthuis De Kronkel, Westeinde 425, voor eerst een  wijkwandeling met aansluitend het vervolg van het spreekuur in De Kronkel. Aanmelden is niet verplicht, maar wel gewenst. Dit kan door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 De hele brochure lees je hier

 

Kortenbos imgardfoto

Beste bewoner van Kortenbos,

Sinds 1 januari jl. ben ik nieuw in de wijk. Ik volg mijn collega Nuri Akyol als opbouwwerker bij Zebra Welzijn op. Ik maak graag kennis met alle partijen in de wijk: bewoners, ondernemers, scholen en wijkpartners. Zo heb ik een bezoekje gebracht aan het Stadsklooster waar broeder Frans een van de wijkpartners is. Hij zet zich namens het Stadsklooster al geruime tijd in voor de wijk. Ook hij is dit jaar weer nauw betrokken bij het Kortenbos Gaat Los festival. Wil jij je net als broeder Frans meedenken, meepraten en meedoen met het Kortenbos Gaat Los festival, neem dan contact met mij op.

Verder vind ik het belangrijk te horen hoe jij, als bewoner, ondernemer, jouw wijk ervaart: wat gaat goed en wat kan beter, of anders. Verder ben ik altijd opzoek naar nieuwe ideeën die de straat, buurt of de hele wijk ten goede komen. Heb je een inspirerend of gezellig idee? En heb je hulp nodig om je idee te realiseren? Laat het mij weten, dan kijken we samen hoe ik je daar het beste bij kan helpen. Jouw bijdrage voor de wijk is waardevol.

Tot ziens in Kortenbos!

Irmgard den Ouden, opbouwwerker Zebra Welzijn

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. |   Mobiel: 06 39 43 78 66

kortenbos fotobericht1maart

Op 30 maart vieren we al het harde werk van bewonersinitiatieven. Een festival vol inspiratie, bijzondere ontmoetingen en praktische workshops. Een dag waar je samen met andere actieve bewoners nieuwe ideeën opdoet waarna je weer vol energie aan de slag kunt in jouw buurt. Lees het hele bericht hier en meld je aan!

Van dit boek is nog geen korte beschrijving beschikbaar.

 

Dit boek is tijdens de aanwezigheid van Jeanine Fall in de Wijkwinkel verkrijgbaar